Gleden av vintage

Når det kommer til trender er den én ting som aldri går av moten, og det er vintage. Og akkurat nå er vintage i vinden som aldri før. Uansett hvilket tiår du inspireres av, finnes det plenty av bruktperler der ute som kan få nytt liv hjemme hos nettopp deg.

Epoker

Det finnes knapt en epoke man ikke kan kjøpe vintage-møbler fra den dag i dag, men det er spesielt 60 og 70-tallet som utgjør brøkdelen av markedet. Spesielt møbler i teak er populært, og dette har vært trendy over flere år nå. Med andre ord, man kan ikke trå feil med teak. Selv om 90-tallet er inn hva mote angår, har det enda ikke slått an innenfor interiørverdenen – men det finnes mange fine møbler der ute for den som synes den slags er fint.

Hvor får man kjøpt vintage?

Det aller beste stedet for vintage-møbler- og interiør, er loppemarkeder. Både på våren og høsten arrangeres det loppemarked over det ganske land. Disse loppemarkedene arrangeres ofte av skoler, korps eller idrettslag – slik at pengene også går til et godt formål. Men man må være tidlig ute hvis man skal skaffe seg de virkelige perlene på loppemarked, da profesjonelle vintage-selgere ofte står ved porten allerede før loppemarkedet starter.

Et annet tips er å spørre venner og familie om de har noe vintage de ikke bruker, og som kanskje bare opptar plass i garasjen eller på loftet. Som oftest vil de bare være glade for at noen vil hente disse møblene at man slipper å betale noe i det hele tatt.

Man kan selvsagt også sjekke vanlige vintage-butikker, og det finnes mange av disse i Oslo. Men det kan faktisk være at det er billigere å sjekke Finn først, det er flere selger som kun selger gjennom denne plattformen – helt uten å ha en fysisk butikk.

Til slutt bør det nevnes at man også kan finne fine vintage-skatter på auksjoner, men da bør man gå inn med en makspris og is i magen, slik at man ikke blir for dratt med i øyeblikkets hete.

Hvor mye skal man betale?

Det er vanskelig å besvare akkurat hva man skal betale for vintage, dette kommer både an på hvor mye en vare er objektiv verdt, og hvor mye den er verdt for deg. Noen ganger er man heldig å kommer over selgere som ikke vet verdien av det man ønsker å kjøpe, mens andre ganger har selgeren fullstendig peiling på både designer og pris. Det skader dog ikke å prute, spesielt hvis du ser skader på møblene.

Selge istedenfor å kaste

Når du skal bytte ut dine egne møbler, enten fordi de er slitte eller fordi du har blitt litt lei av de, er det viktig å huske på at en manns søppel er en annen manns skatt. Du burde derfor alltid selge møbler for å gi de bort, og skulle du mot formodning ikke klare å selge de – kan du alltids gi de bort til et loppemarked. Bra for miljøet er det også.

Leave a Reply