Planter og interiør

Er du en av dem som har hoppet på den nye interiørtrenden med en influx av grønne planter? Eller er du kanskje ikke så glad i planter som en del av interiøret? Uansett om du elsker dem fra før, eller aldri tenkt på dem som spesielt dekorative, bør du sterkt vurdere å inkludere noen grønne planter i interiøret ditt. Spesielt monstera-planten er het akkurat nå, og ser kul ut i alle hjem.

Om monstera

Man kan nesten ikke bla gjennom et interiørblad, eller en interiørblad, uten å se en mostera-plante nå om dagen. Det er ikke bare fargen som inspirerer de som er glade i interiør, men også det spesielle mønsteret på bladene, som er dekorative i seg selv. Men visste du at planten faktisk kommer fra det sørlige Mexico og Panama, og mer spesifikt: den tropiske regnskogen i dette området.

Så hvordan passer disse tropiske plantene inn i det kalde og norske klimaet, spør du kanskje? I utgangspunktet gjør de ikke det, men med litt kjærlighet kan man få de til å blomstre her hjemme også. Vann de en gang i uka, og spray gjerne bladene med vann innimellom hvis de virker tørre.

Monstera kalles gjerne også vindusblad på godt norsk, og passer som navnet tilsier godt i vinduet. Så har de ikke monstera på din lokale plantebutikk, spør gjerne om vindusblad istedenfor – så er sannsynligheten for at du finner denne planten. Den er heller ikke dyr, og for kun et par hundre kroner får du en trendy look i leiligheten din.

Andre grønne planter

Selv om ingen planter er like trendy som monstera, er det likevel helt greit å velge en annen type hvis du foretrekker det. Velg gjerne planter som er på tilbud, som du tenker passer godt inn hjemme hos deg, eller er lettstelte.

Hva lettstelt angår er såkalte sukkulenter et godt valg, disse er svært dekorative – og trenger nesten ikke vann i det hele tatt. Men du kan selvsagt også velge en kaktus, som er veldig populære akkurat nå. De finnes i mange forskjellige former og størrelser, så her er det virkelig bare å slå seg løs.

Svært Instagram-vennlig

Grønner planter er ikke bare svært trendy om dagen, men de er svært Instagram-vennlige også. Det kan faktisk til og med være Instagram sin “skyld” at monstera, sukkulenter og kaktus har tatt helt av i interiørverden. Hvis du går til innkjøp av noen grønne planter, og planter de i terrakottapotter får du Instagram-vennlige bilder på 1-2-3. Her skal det virkelig ikke mye til for å få masse likes og ny følgere.

Hvis du tar en rask titt på profilene til noen av de største instagrammerne innenfor interiør, vil du fort se at de bruker grønne planter for alt de er verdt. Både på kjøkken, baderom, stue og soverom brukes grønne planter aktivt i interiøret. Men også på uteplasser, som balkonger, terrasser og hager er populære plasser for å bruke grønne planter. Det skal mye til om du ikke blir inspirert av å bla gjennom disse bildene.

Leave a Reply