Trend eller personlig stil?

Hva er viktigst: trend eller personlig stil? Det finnes ikke noe godt svar på dette spørsmålet hvis man er glad i interiør, da man gjerne sier “ja takk, begge deler!”. Her følger likevel noen tanker om dette vanskelige spørsmålet.

Når man starter med interiør, enten når interessen først vekkes eller man flytter inn for seg selv for første gang, må man ofte gjøre noen kompromisser hva interiøret angår. Man har rett og slett ikke råd til å kjøpe alt man har lyst på. Ett alternativ kan være å kjøpe alt man trenger billig, for eksempel fra Ikea, i påvente av å bytte det ut når man får råd. Et annet alternativ kan dog være å kjøpe et par ting man virkelig er glad i, og heller vente med å kjøpe resten til man har penger – og da også kun kjøpe ting man virkelig liker.

Velger man alternativ to bør man alltid kjøpe ting som er tilpasset ens personlige stil, og ikke følge trender. Det er fordi man skal leve med disse møblene eller interiørartiklene i flere år fremover, og man ønsker å være sikker på at man liker det i lang tid. Det kan selvsagt ta flere år før man får råd til å kjøpe alt man ønsker seg, men det vil være verdt det til slutt. Kaster man bort dyre dommer på trendy interiør som man bytter ut hele tiden, vil dette selvsagt ta enda lengre tid.

Det vil derimot ikke si at man aldri kan kjøpe trendy interiør, men det kan være lurt å kjøpe klassikere til en dyr penge, mens ikke legge like mye i interiør som man ikke vet om man vil like etter neste sesong. Interiørtrendene forandrer seg nemlig like fort som motetrendene.

Skal man konkludere kan man kanskje si at det beste er å ha hovedmøblene i leiligheten i en personlig stil man kommer til å like år etter år, mens man heller forandrer enklere detaljer som puter, pyntegjenstander og gardiner etter hva som er populært her og nå.

Eksempler på stil som varer:

  • Hvite vegger
  • Designmøbler, som for eksempel Eames eller Muuto
  • Lamper fra Gubi

Eksempler på trend som går over

  • Rosa fløyelsstoler
  • Knallgule puter
  • Stripete vaser

Men til syvende og sist skal det også sies at det å hele tiden bytte ut interiøret med siste trend kan være et tegn på personlig stil. Er det akkurat det du liker, så skal du selvsagt velge nettopp det – for da er det rett for akkurat deg. Man skal nemlig ha det moro med interiør, og velge de tingene som gjør en glad. Derfor er det ikke noe galt med en limegrønn pute når limegrønt ikke nevnes av et eneste interiørmagasin, eller det motsatte: velge terrakottarosa når alle andre gjør det.

På slutten av dagen handler interiør om å skape et hjem som har akkurat den stemningen som gjør at man gleder seg til å komme hjem på slutten av dagen. Så velg akkurat det interiøret du velg, trend eller ikke trend: det er opp til deg!

Leave a Reply